27 Ocak 2017 Cuma

Marmaris satilik arsalar



Gonenc Emlak Şirketi Muğla marmaris satılık arsa ilan bilgileri ve parsel satın alınırken nelere dikkat edilmesi yazısını yayınladı. Firmamız sektörel konularda  konuk yazarların makalelerine yer vermeye devam ediyor.

Marmaris'te Arsa Alırken Bilinmesi Gerekenler

*Satın alacağınız arsanın kesinlikle tapu ve çap fotokopisini alınız.Arsanın çapını ve imar durumunu gösteren belgeyi,  Belediye imar müdürlüğü harita servisinden temin edebilirsiniz.Ayrıca,çap belgesinin yeni tarihli olmasına dikkat ediniz.

*Tapunun bir kişiye mi ait yoksa hisseli mi olduğunu ilgili tapu ve sicil müdürlüğünden araştırın. Hisseli tapularda, diğer hisseler ile ilgili bir kısıntı durumunun olup olmadığını tapu sicilinden araştırınız.

*Tapu kaydında,satışına engel bir durum olup olmadığını veya herhangi bir kısıtlama durumu varmı diye araştırın. Kısıtlama var ise  arsanın alım satımını veya irtifak hakları kullanımını engelleyebilir.

*Arsanın bulunduğu belediye imar müdürlüğünden,  1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar uygulaması planlarından hangi özelliklere (ticari,sanayi arsası,konut arsası,tarla vs.) sahip olduğunu araştırın.

*İnşaat alanının ne kadar olacağı , emsal (taban alanının kullanıla bilir miktarı)ve Hmax (maksimum inşa yapılacak binanın yüksekliği) gibi durumları inceleyin. İnşaat yoğunluğu fazla olan arsalar daha değerlidir.

*İnşaat ruhsat tarihinin yenilik durumun ve ruhsat geçerliliğinin durumunu, Belediye imar müdürlük ruhsat bölümümden araştırınız.

*Gecekondu bölgelerinde almak istediğiniz bir arsa varsa bu arsaları işgalden nasıl koruya bilirsiniz diye planını yapın.

*Arsanın bulunduğu civarda planlanan büyük yatırımları (metro,raylı sistem,yeni arter,yol,hastane gibi,) araştırın.Gelecekte yaşam yoğunluğunun artması beklenen bu bölgelerdeki  arsalara yapılan yatırımlar gelecek vaat ediyor.

*Geometrik olarak kare arsaları tercih edin. Ama arsa dikdörtgen ise bunun kalın bir dikdörtgen olması inşaat yapmayı kolaylaştırır. Yuvarlak ve yamuk görüntülü arsalardan kaçının.

*Zemin kodlarına çok fazla dikkat edin. Özellikle İstanbul şehrimizde kodun altındaki bodrum katları emsale dahil edilmez. Bu durumda inşaat yoğunluğu 2,5 olsa bile bodrumlar sayesinde %1 oranında  inşaat alanı kazanılır.

*Arazilerin jeolojik yapısı çok önemlidir ve dikkat edilmelidir. Toprağı kayan arazilerin yatırım ürünü olması zordur.


*Muğlada arsa piyasasında tüm bu işleri yaparken  muhakkak konusunda uzman, deneyimli ve arsa piyasasıyla ilgili yüksek donanıma sahip olan emlak danışmanları ile irtibatta olun. Size Gonenc Emlak şirketini önerebiliriz. Tüm Marmaris bölgesinde arsa alım satım işlerinde güvenli  ve en uygun maliyete göre huzur içinde çalışabilirsiniz.